Strand – Beach

De volgende stranden zijn zeker de moeite waard om een hele dag te verblijven.

Plons op het woeste Balatongyörök-strand! 

Het strand van Balatongyörök is een echt waterparadijs, een uitstekende keuze voor gezinsrecreatie. Het lange zandstrand van 120 meter, de hoeveelheid schaduwrijke bomen en ligweiden en de vele voorzieningen zullen u ervan overtuigen dat dit strand aan uw verwachtingen zal voldoen, of u nu op vakantie bent met kinderen, ouderechtpaar of een groep vrienden. 

De volgende stranden zijn binnen enkele minuten te bereiken.

Balatongyörök-strand

Het Balatongyörök-strand is een van de meest populaire badplaatsen in de regio en biedt tal van diensten voor wie op zoek is naar genoegens aan het water:

  • voor gezinnen en kinderen: 120 meter zandstranden, speeltuinen, een kinderbad, glijbanen, kinderanimatiediensten
  • voor wie op zoek is naar recreatie: afwisselend schaduwrijke en zonnige plekken, zonnebankpier
  • voor wie op zoek is naar een actief tijdverdrijf: strandvolleybal, verhuur van waterfietsen, surflessen, verhuur van kajaks en kano’s, tennisbanen, aquarobics, sportcompetities, waterpolo-veld in het open water, waterbasketbal
  • voor veiligheidsdoeleinden: strandwachten en medisch toezicht tijdens de openingsuren van het strand, kluisjes
  • diverse diensten: gratis internet, fietsenstalling, verhuur van sportartikelen, strandradio, gratis parkeren, restaurants en buffetten met een scala aan eetervaringen

Vonyarcvashegy

Het Lidó-strand in Vonyarcvashegy, dat enorm populair is onder jongeren, biedt een unieke ervaring tussen de stranden van het Balatonmeer met een surfschool, een waterskibaan en een waterpodium. De vele evenementen en services zorgen voor een echte ervaring voor elk gezinslid.

Gyenesdias Strand/ Speeltuin

Een van de mooiste en meest actieve stranden aan het Balatonmeer is het gezinsvriendelijke Diási Mängstrand. Aanbieding, diensten:

Voor kinderen: een speeltuin met heel veel spelletjes, een werkgelegenheidsraad met betrekking tot de natuur van het Balatonmeer, een gratis glijbaan op een reuzenglijbaan (naast het kinderticket), een natuurlijk kinderbad in mediterrane sfeer, dagelijkse speelprogramma’s, sportwedstrijden, minidisco, enz.

Voor onze sportieve strandgangers: beachvolleybalvelden met tribunes en nachtverlichting, strandvoetbal, streetballvelden, teqball, tafeltennis, tango, petanque, buitenschaken, molen en andere spellen, waterpolo terrein op het open wateroppervlak, hoofdhekken, waterbasketbal en volleybal, watervolleybal, sportwedstrijden georganiseerd door onze animatoren.

Voor wie wil ontspannen : ligweide, ruime ligweide omgeven door schaduwrijke bomen.

The Beach Radio biedt entertainment, informatiediensten en programma-  aanbiedingen .

Ook: verhuur van sportartikelen ( waterfiets , kajak, sup ), pretpark , gratis internet, informatiepunt, kwaliteitsrestaurants, buffetten.

Automobilisten kunnen parkeren voor gratis in de deels in de schaduw parkeerterrein en overdekte opslagruimte is beschikbaar voor fietsers. De waarden van onze strandgasten staan ​​onder toezicht van de Guardia Civil, maar kunnen ook veilig opgeborgen worden in gesloten lockers.

In 2020 ontving het strand nog eens 5 sterren in de Blue Wave Flag-strandbeoordeling , en als strand met de meeste punten kreeg het dit jaar de titel van het beste strand van het Balatonmeer . Diási Play Beach werd ook door de professionele jury beoordeeld als het  meest voorbereide strand voor de epidemie .

Keszthely Szigetfürdő és Városi strand

Na de Eerste Wereldoorlog kon het toegenomen toeristenverkeer niet langer worden opgevangen door het eilandbad, dus werd de kust geregeld en werd in 1927 een nieuw strand geopend, dat in het afgelopen decennium verder werd uitgebreid. Het Helikon-strand is sinds de jaren 50 geleidelijk aangelegd op de plek van het gratis strand. De imposante baai, die wordt omgeven door het strand, is een populaire plek voor wie wil ontspannen. Helikon Beach ligt in een rustige omgeving aan de zuidwestelijke rand van de stad, weg van het verkeer. Vooral aanbevolen voor gezinnen. Het heeft een ligweide van 19.000 m2 en diverse eetgelegenheden. Wij bieden veel diensten via onze partners, of u nu een actieve vakantie wilt of rustig en passief wilt ontspannen. Tevens is er op het strand een bewaakte fietsenstalling. Parkeren is gratis voor en naast het strand.

Diensten:  waterfietsen, snooky, ligbedden, massage

Als u vanaf het strand van Helikon naar het zuiden gaat, is er het enige gratis strand in Keszthely, dat gemakkelijk bereikbaar is met de auto en de fiets. Grasrijk, goed onderhouden, omheind terrein, het uitzicht op de Keszthely-baai, de kapel van St. Michael in Vonyarcvashegy en de bergen van Fonyód zijn te mooi op het riet. Het strand heeft ook een snackbar en een toilet. Het water wordt langzaam dieper, maar de bodem is grind. Als je van rust houdt, van de retro-romantiek van het voormalige socialisme, of een snelle plons wilt tijdens het fietsen, dan ben je zeker tevreden met de keuze.

Balatonederics Beach

If you want to avoid the crowds then the beach ofBalatonedericsi is definitely a good choice. Here you’ll mostly bump into returning guests, and locals playing cards of beach volleyball.

The lake bed deepens continuously, there’s plenty of shade, there’s a playground, and you can rent paddle boats as well, so it’s the perfect beach for families with kids. The view is wonderful from the shore, but if you swim a little further in, you can even see the domes of the solitary hills.

Tip: There are bike sheds next to the renewed entrance. Parking is free on the premises, and the beach is only about a 15 minutes long walk from the train station.

Facebook